Handlekurv
0
Besøk Smokkeprinsessen på Sjøholmen hver søndag mellom klokken 12.00 - 13.00.

Sandviksveien 130, 1365 Blommenholm
På Sjøholmen finnes det tårn hvor det bor en prinsesse og en drage. Her kan du levere dine smokker når du er klar for å slutte, eller bare leke i et eventyrland.

Historien bak Smokkeprinsessen og Smokkedragen

Smokkeprinsessen ble skapt da min datter Herdis skulle slutte med smokk. Hadde det ikke vært for at hun fortalte historien om Smokkeprinsessen med innlevelse til de andre barna i barnehagen så ville ikke denne boken eksistert i dag.

Jeg kom for å hente i barnehagen en dag og da var det flere foreldre som spurte meg om denne Smokkeprinsessen. Jeg fortalte historien om prinsessen og etterhvert økte interessen for henne. Jeg fikk meldinger på mobilen og smokker i postkassen fra barn som hadde sluttet med smokk.

Da min søster, Bjørg Thorhallsdottir skulle skape et kunst hus i Sandvika hang jeg meg på. Jeg var så heldig å få selveste tårnet. Jeg fikk lov til å innrede tårnet akkurat som jeg ville.

Siden ingen forlag ville gi ut boken om Smokkeprinsessen lagde jeg mitt eget forlag, Saga forlag AS. Nå har dette forlaget vokst å gitt ut tre bøker.

Nå har hundrevis av barn levert smokkene sine til Smokkeprinsessen og Smokkedragen. Badekaret til Smokkeprinsessen har fylt seg opp med smokker og historien lever videre og utvikler seg.

Levering av smokker til Smokkeprinsessen og Smokkedragen:

Smokkeprinsessen er i tårnet hver søndag mellom 12:00-13:00 med mindre det er helligdag. Vanligvis er det rundt tre barn som leverer smokker hver søndag.

Forbered barnet på hva som skal skje. Når barnet kommer vil Smokkeprinsessen ta barnet varmt i mot og ta i mot smokkene i barnets tempo. Smokkeprinsessen vil gjerne henge en smokk på kjolen sin også kan barnet velge selv hvor i rommet smokkene skal henges. Målet er å få barnet til å føle seg sett og gi støtte til barnet i denne vanskelige overgangen.

Fremgangsmåte hvis du vil slutte uten å komme til Sjøhlmen:

Da Ingrid sluttet med sin kjære smokk

  1. Vi ventet med smokkeavvendingen til Ingrid var semiklar og jeg hadde overskudd til å takle hennes følelser.
  2. Jeg fortalte historien om Smokkeprinsessen og kjøpte inn en liten gave i forkant. (klistremerker og innesko)
  3. Vi samlet alle smokkene og bandt dem sammen med et silkebånd.
  4. Da kvelden kom gikk vi ut å la smokkene på terrassen vår.
  5. Når Ingrid skulle sove snakket vi om hva vi hadde gjort og jeg distraherte smokkesavnet hennes med å tenke på hva hun kanskje fikk i gave.
  6. Mens Ingrid sov tok jeg sløyfen av smokkene og bandt den rundt gaven. Siden la jeg gaven på terrassen der hvor smokkene hadde ligget. Smokkene ga jeg til en smokkeavhengig nabo.
  7. Neste morgen våknet Ingrid og var ivrig etter å åpne gaven. Hun savnet smokken, men klarte seg overraskende bra igjennom dagene som fulgte.
  8. Send gjerne bilder på Instagram med #smokkeprinsessen, og få med
    deg hva Smokkeprinsessen lager med smokkene deres.

Louise Marie Normann Lindegaard

Louise er veldig nysgjerrig og opptatt av natur, mennesker og kreative prosesser. Alt får hun utforsket på Steinerskolen, på Teatercamp, på Sjøholmen, i sin smågale familie, blant gøyale venner og i sitt eget hode. Louise vil leke hele livet, og drømmer om å bli lærer. Hun ror, spiller håndball, trekker dekk, og lager mye rart som f eks heklete dyrehatter og magiske tryllestaver. Merkelig nok er hun litt sjenert, selv om hun også er tøff. Dermed føler hun masse hele tiden, og ingen dag blir lik en annen.

Sjøholmen

I tårnet på Sjøholmen bor Smokkeprinsessen og Smokkedragen. Her kan barn levere smokkene sine og få møte Smokkeprinsessen og Smokkedragen, og få se hennes fantastiske tårn med smokke innredning.

"Heldige er vi som kan jobbe i et så vakkert hus med deilig utsikt. Det er så godt å få oppleve spenningen og gleden i barna som kommer på besøk. Sanseloftet byr på utfordringer og opplevelser som er nye og friske for barna mens foreldrene kan kose seg med cappoccino med god samvittighet."

Det å slutte med smokk kan være dramatisk for et barn. Vi ønsker å gjøre dette så varmt og imøtekommende som over hodet mulig. Snakk gjerne med barnet i forkant og vent til barnet selv er interessert i å slutte. Ta gjerne kontakt med oss i forkant så vi kan gjøre overgangen mild.

Informasjon om Sjøholmen:

Sjøholmen er et unikt kunst- og kulturhus i en 1500 kvm stor villa fra 1890 ved sjøen i Sandvika i Bærum. Villaen og konseptet er valgt ut spesielt av kommune da de søkte etter nye leietagere våren 2015. Sjøholmen blir bindeleddet mellom Sandvika by og Henie Onstad Senteret, og del av Kyststien og strandpromenaden som opparbeides i Bærum. Husets konsept er helt unikt i Norge, i tillegg til å åpne opp en av Arnstein Arnebergs praktvillaer. Målgruppen vår er hele befolkningen, men med fokus på barn og unge 1-18 år og spesialt barn som søker et tilbud utenom «vanlig» fritidstilbud. Huset omfatter aktiviteter innen: kulturhistorie, visuell kunst, musikk, litteratur, mat og lek. Dette er et non-digitalt hus, der voksne og barn får felles opplevelser - en genuin møteplass på flere nivåer og skiftende tilbud utover den faste sanseutstillingen og sansekjelleren. Vårt motto er fra FNs barnekonvensjon: Alle barn har rett til å bli hørt! Vi ønsker at huset kan gi alle barn en stemme, så vi voksne kan lytte. Og vi ønsker en arena som bruker kunsten i sorgarbeidet med barn.

Sjøholmen er et hus for mestring, sansing, kreativitet - en arena for barns stemmer og kunst - og et mellomrom for alle. Vi tror det blir en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.