Handlekurv
0

Par og sex

En kvinne trenger å føle seg elsket for å ville ha sex.
Vorspielet til kvinnen starter lenge før selve akten. Kvinnen trenger å føle seg elsket for å ville ha sex.
Hun trenger å føle at mannen vil se henne, høre henne, gir henne komplimenter, tar oppvasken, maserer den stive skulderen, stryker henne på kinnet, ser henne inn i øynene. Får henne til å føle seg unik.

Mannen trenger sex for å føle seg elsket.

     Hvis mannen maser om sex og blir trengende mister kvinnen ofte lysten. Mannen føler seg da ikke elsket og blir ofte enda mer masete. Denne spiralen kan være vond å snu. Om spiralen har startet, kan det være greit å ta et skritt tilbake, for å gjøre noe som får kvinnen til å føle seg elsket, uten at hun føler at hun skylder mannen sin sex.

Så igjen. Spiralen mellom mann og kvinne som kan så lett bli både positiv og negativ. Kvinnen trenger å føle seg elsket for å ha sex. Mannen trenger sex for å føle seg elsket.

Men med sex kan det ligge mange følelser og hendelser som hindrer paret i å kunne ha et sunt sex liv. Min erfaring er at det beste i slike situasjoner er å få terapi på temaet. Ofte ligger det skam, svik, usikkerhet  eller en form for overgrep i bunn som kan være vanskelig å få tak på og forløse  alene.

Hvis jeg har par som sliter med sex på grunn av fortiden så spør jeg begge parter om det er greit at en får terapi mens den andre ser på. Jeg opplever som oftest at det åpner opp for nærhet og forståelse mellom partene.