Handlekurv
0

Mine behov i et forhold

Mine følelser måtte outsources som jeg har nevnt før. Mannen min kan ikke dekke alle mine behov, han tar seg av alt av økonomi, papirer, vedlikehold og klesvask. Heldigvis har jeg kollegaer, elever og noen venninner som gladelig vil høre om mine følelser.

Når jeg også ga slipp på det jeg ønsket så sterkt å endre hos mannen min ble det lettere for meg å se alle de fine egenskapene han har som jeg anså som mindre viktige.

Grunnen til at jeg tar opp dette er fordi jeg opplever at mange par vil endre partnern til å bli mer som seg selv. Jeg har selv gjort det og jeg vet hvor vanskelig og frustrerende det er. Ikke forvent at partneren din skal kunne dekke alle dine behov. Hvis du vil på topptur, men partneren ikke vil det så dra med en venn. Hvis du savner å skravle og løse verdens problemer med partneren din, så få det behovet dekket med noen andre.

Det kan hende at partneren din vil at du skal bli Liverpool fan eller elske hockey, men hvis entusiasmen din ikke er der så er det vanskelig å møte partneren din på det.


Vi ønsker alle å bli elsket ubetinget. Det å bli elsket ubetinget handler om å bli elsket akkurat som man er.
God nok akkurat som den man er. Og bli akseptert av partneren for hele seg og at partneren har ingen behov om å endre deg.

Som sagt, jeg tror den beste medisinen i mange forhold er raushet og slack. Tillat partneren å være seg selv og ha minst mulig forventninger. Med en gang man har forventninger så skaper man rom for å bli skuffet. Har man ingen forventinger så blir man mer åpen for det som kommer og det blir lettere å være her og nå og se det vakre i øyeblikkene.


Nå vil jeg at du skriver ned hva du ønsker å endre hos de som du har sterkest relasjon til.
Hvis det er flere ting så skriv det ned.


Nå vil jeg at du ser på den listen over ting du vil endre. Hva er sannsynligheten for at panteren eller de andre vil endre på disse mønstrene?
Hvor mye tid og energi bruker du på å irritere deg og ønske deg et annet mønster?
Partneren din kommer ikke til å endre seg. Hvordan kan du ta vare på deg selv sånn at de mønstrene du misliker tar mindre plass i ditt liv?

Og mest sannsynlig så har du opplevd noe i livet ditt som får deg til å trigge ekstra mye på akkurat dette mønsteret. Så mest sannsynlig er det en “lille deg” som har det ekstra vondt med dette mønstret som har behov for å bli sett. Det kan være fint å få en terapi på det kanskje neste gang vi møtes.