Handlekurv
0

Snu den negative spralen i et par

Tony Robbins forklarer denne spiralen slik: kvinnen vil;
bli sett, bli hørt og forstått og føle seg trygge.

Mannen vil ikke bli kritisert, vil ikke at kvinnen lukker seg og ønsker ikke å bli kontrollert. Det som ofte skjer er at når kvinnen ikke får det som hun trenger gjør hun det som mannen ikke vil; lukker seg, kontrollerer og kritiserer. Og da blir det vanskelig for mannen å se, forstå og gi trygghet.

De temaene som jeg noen ganger bruker for å hjelpe paret med å snu spiralen er:

Vær lydhør til det partneren din sier til deg. Partneren din er som oftest ikke ute etter å ta deg. Vi kan alle bli bedre individer. Ved å høre på hva partneren din sier kan vi lære mer om oss selv og videreutvikle oss.
Ikke gå rett i forsvar, prøv å lytt.


Gjør hverandre godt. Et partnerskap kan enten gjøre dere sterkere, eller svekke dere. Ta et skritt tilbake og se hvordan din partner har det i forholdet og hva du kan gjøre for å være en støttespiller. Hvis du savner støtte fra din partner på noen områder er det viktig at du gir beskjed om det.

For at partneren skal skjønne at dette er viktig for deg, “nå trenger jeg deg”. Kan det være fint å ha et ord som for eksempel “hjertesak”.
“I dag er jeg nervøs og det er en hjertesak for meg å ha med deg. “
“Den middagen i dag, er det en hjertesak for deg at jeg blir med?”

Hvis partneren din ikke evner å støtte deg på noe som er viktig for deg så er det viktig å akseptere det. Støtte er noe som er frivillig og hvis partneren ikke har entusiasme for noe du brenner for så kan det aldri bli helhjertet støtte og da er det bedre å finne andre som du kan dele og få støtte av er min erfaring.


Her er det mange som går feil tror jeg, inkludert meg. Jeg er opptatt av følelser mens mannen min er mer opptatt av det rasjonelle. Jeg prøvde å endre han, få han interessert og prakke på ham dype samtaler om følelser hvor jeg endte alltid opp med å føle meg såret og misforstått.
Han på den andre siden prøvde å få meg interessert i kryptovaluta, blockchain, AI teknologi og seilbåter.
-Nå snakker jeg med kollegaer og vennniner om følelser og han drar på konferanser med likesinnede.
Jeg får ikke snakket så mye med han om følelser som jeg ønsker, men vi har funnet en balanse i det som fungerer for oss begge.
Vi finner på noe som vi gjør sammen og har fokus på det og har det godt.