Handlekurv
0

Blogg

Hva er kjærlighet? Det pompøse ordet som alle sanger og filmer handler om. Svava vil forstå hva kjærlighet er. Hun ser på kjærlighet med skråblikk fra forskjellige vinkler. Handler ikke alt egentlig om kjærlighet? Våre drømmer, sorger, smerter og lengsler. Er kjærligheten limet og det som får oss til å stå opp om morgenen? Hva skjer med oss når vi ikke føler oss elsket? Hva er egenkjærlighet? Hvordan kan vi få styrket våre relasjoner? Dette er noen av Svavas spørsmål som hun prøver å få svar på gjennom bloggen sin.
Følelser
Følelsene våre er livsviktige. De sørger for at vi unngår fare, forblir i flokken og forblir tilknyttet våre nærmeste, slik at vi overlever. Følelser fargelegger opplevelser og forsterker minnene våre i hukommelsen. De organiserer oss innvendig, binder sammen opplevelser og hendelser og skaper mening, slik at vi kan forstå oss selv og andre. Følelsene hjelper oss å vite hva vi liker og ikke liker, ta valg, og gir oss retning og handlekraft.
Hva er kjærlighet?
Hva er kjærlighet? Det pompøse ordet som alle sanger og filmer handler om. Svava vil forstå hva kjærlighet er. Hun ser på kjærlighet med skråblikk fra forskjellige vinkler. Handler ikke alt egentlig om kjærlighet? Våre drømmer, sorger, smerter og lengsler. Er kjærligheten limet og det som får oss til å stå opp om morgenen? Hva skjer med oss når vi ikke føler oss elsket? Hva er egenkjærlighet? Hvordan kan vi få styrket våre relasjoner? Dette er noen av Svavas spørsmål som hun prøver å få svar på gjennom bloggen sin.
Kjærlighet og glede
Kjærlighetsspråket ditt er også den måten som sårer deg mest. Hvis feks ord er ditt kjærligetsspråk så vil du bli mer såret enn noen med et annet kjærlighetsspråk hvis noen sier stygge ting til deg. Og hvis fysisk berøring er ditt kjærlighetsspråk vil et slag gjøre mer vondt enn for noen med et annet språk.
Snu den negative spralen i et par
Vær lydhør til det partneren din sier til deg. Partneren din er som oftest ikke ute etter å ta deg. Vi kan alle bli bedre individer. Ved å høre på hva partneren din sier kan vi lære mer om oss selv og videreutvikle oss.Ikke gå rett i forsvar, prøv å lytt.
Mine behov i et forhold
Vi ønsker alle å bli elsket ubetinget. Det å bli elsket ubetinget handler om å bli elsket akkurat som man er. God nok akkurat som den man er. Og bli akseptert av partneren for hele seg og at partneren har ingen behov om å endre deg.
Par og sex
Hvis mannen maser om sex og blir trengende mister kvinnen ofte lysten. Mannen føler seg da ikke elsket og blir ofte enda mer masete. Denne spiralen kan være vond å snu. Om spiralen har startet, kan det være greit å ta et skritt tilbake, for å gjøre noe som får kvinnen til å føle seg elsket, uten at hun føler at hun skylder mannen sin sex.

Svava i avisen

Svava er uredd og stiller gjerne opp for pressen og publikum hvis det er et tema som engasjerer henne. Hun engasjerer seg både skriftlig og muntlig. Hun holder foredrag om selvfølelse, foreldrerollen og skam.

Missfornøyd med julevagen

Hva gjør du når du ønsket deg et smykke, men pakket opp en elektrisk tannbørste? Svava har svara.

Les mer

Mange familier må bryte de faste juletradisjonene. Slik unngår du å skuffe barna.

Her er rådene til dere som blir hjemme og dere som drar på juleferie.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Vet du hva forskjellen på selvtillit og selvfølelse er? Det vet barne- og familieterapeut, Svava Thorhallsdottir, og i denne boken forteller hun deg alt du trenger å vite om både selvtillit og selvfølelse.

Les mer

Styrk selvfølelsen

Svava Thorhallsdottir har brukt halve livet på å styrke selvfølelsen. Nå skal hun reise rundt i landet for hjelpe ungdom i å føle seg mer verdifulle.

Les mer

Kunst skole feiret ett år

Både prinsesser og barn var invitert til 1-årsdag for kunstsenteret på Sjøholmen. – Vel verdt investeringen, mener kultursjef.

Les mer

kommer langveis fra for å besøke sjøholmen

Over 9000 personer har besøkt Sjøholmen barnekunstsenter siden åpningen i september i fjor.

Les mer

Pysj party og boklansering på sjoholmen

-

Les mer